Werk kunstenaars Atelier A93 te zien in provinciehuis

Lelystad - De kunstenaars van Atelier A93 exposeren tot en met 13 februari werken in het provinciehuis aan de Visarenddreef 1 in Lelystad.

Atelier A93 is het atelier van beeldend kunstenaar Franny Thonhauser. In dit atelier biedt zij voor iedereen creatieve cursussen zoals beeldhouwen en schilderen. Daarnaast is Atelier A93 ook een plek voor dagbesteding voor mensen met een beperking.

Kunstwerken van afval

Franny leert ze tekenen, schilderen, beeldhouwen, mozaïeken, en nog veel meer op kunstgebied. Franny maakt beelden van steen en papier-maché. Ook maakt zij veel kunstwerken van afval. Haar werk ontstaat geheel vanuit haar gevoel. Dat is wat zij haar cursisten ook leert.

Vanzelf figuur of vorm

Ze verwoordt het als volgt: 'Onderzoek eerst de steen, maak kennis. Daarna komt er vanzelf een figuur of vorm uit. Met schilderen ga je uit van een afbeelding of foto die je aanspreekt. Van daaruit komt het schilderij of de tekening vanzelf tot stand.' Franny helpt daarbij.

Ze vervolgt: 'We zijn heel blij met deze expositie in het provinciehuis! Alle mensen die les volgen in Atelier A93 kunnen nu laten zien hoe ieder zijn eigenheid behoudt en daarin kan groeien, en met veel plezier kunstzinnig aan het werk is.'

Meer informatie is te vinden op de site van Atelier A93.