Jarig Lelystad viert feest op Stadhuisplein

Lelystad - Het is 35 jaar geleden dat Lelystad officieel een gemeente werd. Om het jubileumjaar feestelijk af te trappen had de nieuwjaarsreceptie dit keer een gewijzigde opzet: een feest voor jong en oud op het Stadhuisplein.

Het feest stond vandaag in het teken van ontmoeting. Een DJ draaide muziek uit de jaren ’80 en er waren Oudhollandse spelletjes. Ook voor kinderen was er van alles te beleven: springkussens, een bungee-trampoline, zweefmolen, kampvuur met marshmallows en een limonade-koe. Met een ballonnenwedstrijd kunnen kinderen prijzen winnen.

Jubileumactiviteiten

Burgemeester Margreet Horselenberg hield een toespraak. Inwoners die in 1980 in Lelystad zijn geboren en hier nog (of weer) wonen, werden in het zonnetje gezet. Bezoekers van het feest konden zich op de foto laten zetten in een jubileumlijst en bovendien werd een voorproefje getoond van de expositie ‘Lelystad 1980-2015’, die vanaf maandag 5 januari een maand in de westentree van het stadhuis is te bezichtigen.

Expositie

De jubileumexpositie, samengesteld door Lelystedeling Ed Voigt, bestaat uit twee delen: de ene helft laat de historie van Lelystad tot aan de gemeentewording in 1980 zien; de andere helft toont Lelystad van 1980 tot 2015. Daarnaast belicht de tentoonstelling de figuur van Cornelis Lely.

Lees ook: Mooi begin van een nieuwe traditie (blog)