Dronten zit mogelijk toch fout met Frank Patat

Dronten - De gemeente Dronten zit mogelijk fout met het intrekken van de standplaatsvergunning van Frank Patat, het alias van patatbakker Frank van Flierenburg. Dat bleek tijdens de behandeling van zijn zaak voor de Raad van State.

De vergunning van Van Flierenburgs patatkraam werd ingetrokken nadat hij meerdere keren te laat was met het betalen voor de standplaatsvergunning. Dronten heeft daarover bepalingen opgenomen in de vergunning, waarin staat dat die ingetrokken kan worden als Van Flierenburg niet op tijd betaalt.

Geen betalingsvoorwaarden

Dat laatste mag helemaal niet, zo liet de Raad van State doorschemeren tijdens de behandeling van de zaak. Volgens de algemene bestuurswet mogen overheden geen betalingsvoorwaarden aan vergunningen verbinden. De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak in deze zaak.

Al jaren met elkaar overhoop

Frank van Flierenburg en de gemeente liggen al jaren met elkaar overhoop. Eerst over de locatie van zijn standplaats, daarna over de betalingsachterstand en vervolgens nog over de hennepplantage die in zijn patatwagen was aangetroffen, een feit dat de gemeente wereldkundig maakte. Voor het laatste is hij veroordeeld tot een werkstraf.

Lees meer in het dossier Frank Patat.