Schakelklas en Welzijn halen circus naar Atolplaza

Lelystad - Samen met Clowntje Piet heeft wethouder Elly van Wageningen woensdagmiddag 17 december de ouder-kind middag in Atolplaza in Lelystad geopend.

Deze middag was de afsluiting van de pilot van het Huis voor Taal-project 'Leren gaat thuis door'. Kinderen van twee tot zes jaar én hun ouders van De Optimist, Al Ihsaan en De Piraat ervoeren hoe leuk het is om samen met taal bezig te zijn.

Circus

Tijdens deze ouderkind middag stonden alle taalspelletjes in het teken van het thema circus: ouders schminkten hun kinderen, ze zagen hoe je popcorn bakt  en hoe je op de acrobatenschool samen kunstjes kunt leren! Tot slot was er voor alle kinderen en ouders een verassing: zij mochten meekijken bij de zandkunstenaar die voor de mantelzorgkinderen in Atolplaza op bezoek was.

Leren gaat thuis door

Vaders en moeders hebben een heel belangrijke rol als het gaat om de taalontwikkeling van hun kinderen. Samen praten, spelletjes doen en voorlezen zorgt ervoor dat kinderen beter Nederlands leren spreken. De ouderkind middag is bedoeld om precies dát samen te doen.

Eén keer per maand

Ouderkind middagen werden dit najaar één keer per maand op een woensdagmiddag  georganiseerd door Schakelklas voor Kleuters (van de FlevoMeer Bibliotheek) en Welzijn Lelystad. Ze zijn onderdeel van het taal- en ouderbetrokkenheidproject ‘Leren gaat thuis door’, dat in samenwerking met basisschool Al Ihsaan in Atolplaza werd uitgevoerd.

Op praktische wijze gecoacht

 Ouders werden op praktische wijze gecoacht om samen met hun kind Nederlands te oefenen: ouders ervoeren wat hun kinderen op school leren en zij kregen tips en aanwijzingen om daar thuis met hun kinderen mee aan de slag te gaan. Er zijn plannen om het project in 2015 voort te zetten.