Keramist Wanda Entjes krijgt beurs Han Lammers Fonds

Almere - Keramist Wanda Entjes uit Almere krijgt een beurs van 2500 euro van het Flevolandse Han Lammers Fonds. De beursuitreiking vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie op maandag 5 januari 2015 in het Provinciehuis in Lelystad.

De 25-jarige Wanda Entjes heeft haar Bachelor of Design with Honours gehaald aan de Hogeschool voor de Kunsten, met als afstudeerrichting Product Design. Ze is een zeer enthousiaste keramist, en het bestuur van het Han Lammers Fonds ziet in haar een talentvolle gedreven persoon waar in de toekomst nog veel van is te verwachten.

Wanda ontvangt de beurs voor de aanschaf van een eigen oven om haar verdere ontwikkeling als keramist mogelijk te maken.

Het Han Lammers Fonds is opgericht na het vertrek van de eerste Commissaris van de Koningin van de Provincie Flevoland, Han Lammers. Door toekenning van beurzen vanuit het fonds aan jonge Flevolandse kunstenaars wordt een bijdrage geleverd aan versterking van de culturele infrastructuur van Flevoland.