Emmeloord krijgt gedenkboom op Kettingplein

Emmeloord - Een foto van een dierbare in een grote kerstboom hangen en een waxinelichtje branden, om daarna te genieten van muziek en glühwein. Dat kan vrijdag 19 december vanaf 18.30 uur op het Kettingplein in Emmeloord.

Het idee voor de wens- en gedenkboom is van Theatergroep Noordoostpolder. ‘Je mag er ook een tekening of brief in hangen', vertelt Marion Mulder van TG NOP. ‘Het is de bedoeling dat je er zelf bevestigingsmateriaal aan maakt en om het te beschermen tegen weersinvloeden'.

Mulder raakte geïnspireerd door het tv-programma ‘Joris’ Kerstboom’ van de NCRV. De boom, strobalen, lichtjes, glühwein, chocolademelk en oliebollen, het was allemaal zo geregeld.

Het evenement wordt om 18.30 uur geopend door wethouder Hennie Bogaards. De lichtjes in de boom worden om 22.00 uur ontstoken en daarna wordt de boom met verlichting en alle bijdragen op het dak van het Glazen Huis gezet. Mensen kunnen lichtjes kopen. Er zijn oliebollen en warme chocolademelk. De glühwein is gratis.

De opbrengst komt ten goede aan de actie van 3FM Serious Request, dat dit jaar geld inzamelt voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden, die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik.

De boom blijft tot en met zondag 21 december volop in het licht staan. Daarna wordt de boom leeggehaald en kunnen mensen - als ze dat willen - hun bijdrage weer ophalen.

Houd de ontwikkelingen in de gaten op de Facebookpagina van Wensboom Emmeloord.