Nek-aan-nekrace Flevius Award verbeeld

Lelystad – De Flevius Award is de waarderingsprijs die sinds 2009 jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest innovatieve initiatief in de vrijetijdssector van Flevoland.

Het doel van deze award is het nadrukkelijk waarderen van de sector toerisme en recreatie in Flevoland. Het is bedoeld als stimulans en motivatie voor ondernemers en organisaties en ze uit te dagen innoverende en vernieuwende producten aan Flevoland toe te voegen en/of te behouden.

De genomineerden waren de evenementen Dutch Match Cup en Autoweek Live en het bedrijf Flevonice. Vorige week donderdag heeft via sms-voting het publiek samen met de jury bepaald wie van de genomineerden er uiteindelijk met de award naar huis ging. Het was een nek-aan-nekrace tussen Dutch Match Cup en Flevonice; zij kregen beide 42 procent van de stemmen.

De stem van het publiek gaf de doorslag, omdat het publiek vaker op Dutch Match Cup (25 procent) stemde dan op Flevonice (17 procent). De Dutch Match Cup, georganiseerd door Batavia Sailing Center uit Lelystad, kwam daarmee als sterkste uit de strijd en won daarmee de Flevius Award 2014.

Lees ook: Dutch Match Cup wint Flevius Award 2014