Tom Vereijken VVD-lijsttrekker tijdens waterschapsverkiezingen

Lelystad - Tom Vereijken uit Rutten is lijsttrekker voor de VVD tijdens de verkiezingen voor waterschap Zuiderzeeland in 2015. Dit werd bekend tijdens een druk bezochte ledenvergadering in Lelystad.

Tijdens deze bijeenkomst is de kandidatenlijst definitief vastgesteld. Nadat de kandidaten in de vergadering een pitch hadden gehouden, hebben de leden vervolgens in meerdere stemrondes de definitieve kandidatenlijst vastgesteld.

De lijst is een afweging tussen nieuwe en ervaren vrouwen en mannen, uit alle delen van de provincie. Lijsttrekker Tom Vereijken (Noordoostpolder) is een nieuwkomer op de lijst, maar een ervaren watermanager. Met zijn (internationale) expertise op watermanagementgebied, maar als echte ‘polderman’, brengt hij nieuwe ervaring in het waterschapsbestuur.

Daarnaast bestaat de lijst uit Wubbo de Raad (Noordoostpolder), Geert Jan Pastoor (Lelystad), Anne Kolmer (Almere), Marianneke Creemers (Zeewolde), Marcel Blokpoel (Lelystad), Johan Koster (Almere), Hanna van Zijverden (Dronten), Paul Zuurendonk (Dronten) en Bhola Balgobind (Lelystad).

Volgens Patrick d'Hooghe, voorzitter van de VVD Kamercentrale Flevoland, is de lijst een goede afspiegeling van Flevoland. 'Zowel de stad en platteland, ondernemers en recreanten zullen zich vertegenwoordigd voelen'.