Initiatiefnemer Batavia Market start biologische markt op Agorahof

Lelystad - Henk Cohen, initiatiefnemer van Batavia Market, heeft de smaak te pakken. Na het succes van de markt aan de kust, start hij op woensdag 3 december in het Stadshart met de biologische markt Puur Lelystad.

Dit is een markt op de Agorahof met biologische, ambachtelijke, creatieve en duurzame producten. De woensdagmarkt vindt iedere woensdag plaats (gedurende het hele jaar) van 11.00 tot 18.00 uur. Voorlopig zijn de kramen te vinden op de Agorahof. In mei verhuist de markt naar het gerestylde Stadhuisplein.

'Het Stadshart verdient dit'

Volgens Cohen verdient het Stadshart een kwalitatieve markt als deze. 'Wat mensen er kunnen verwachten? Groenten en fruit, vlees, brood, gebak, kaas, cupcakes, duurzame verzorgingsproducten, zeezout en olie, delicatessen, droge worsten, fudge, bieren, vis, jams en chutneys… en nog veel meer!', vertelt de initiatiefnemer van de markt enthousiast.

Creatieve en duurzame kramen

Naast de vele biologische en ambachtelijke producten staan er verschillende creatieve en duurzame kramen. 'De sfeer is gemoedelijk. Je merkt dat de verkopers echt achter hun producten staan. Bovendien zijn er volop mogelijkheden om dingen te proeven'.

Starten met dertig kramen

'We beginnen op 3 december met een markt van dertig kramen. Omdat we nu al een reservelijst hebben, is de kans groot dat we zullen groeien. Ook de winkeliers ontvangen ons met open armen. Ze zijn blij dat wij op de woensdagen zorgen voor extra reuring en kwaliteit. Lelystad verdient zo'n markt als Puur'.