Dutch Match Cup, Autoweek Live en Flevonice genomineerd voor Flevius Award

Lelystad - De evenementen Dutch Match Cup en Autoweek Live, die beiden in Lelystad plaatsvinden, en het bedrijf Flevonice in Biddinghuizen zijn genomineerd voor de Flevius Award 2014.

Dertig initiatieven

De jury, bestaande uit gedeputeerde Jan-Nico Appelman, Peter Hoorneman (voormalig directeur van CenterParcs De Eemhof) en Margreet Toonen (coördinator NHTV opleiding Recreatiemanagement/NHTV Leisure Design lab), koos de drie genomineerden uit een lijst van dertig gevarieerde initiatieven in de Flevolandse vrijetijdssector.

Genomineerden nemen het tegen elkaar op in pitch

Om de Flevius Award 2014 te winnen, nemen de drie genomineerden het tegen elkaar op in een pitch tijdens het Congres Vrijetijdssector Flevoland 'Are you ready for take off' op donderdag 27 november. Het publiek bepaalt samen met de jury wie van de genomineerden er uiteindelijk met de award naar huis gaat.

Dutch Match Cup

De Dutch Match Cup, georganiseerd door organisatie Batavia Sailing Center, is een internationaal topsportevenement dat de beste zeilers van de wereld naar Lelystad brengt. De Dutch Match Cup is onderdeel van de Alpari World Match Racing Tour. De wedstrijden van de Dutch Match Cup worden in 180 landen uitgezonden en laten daarmee de vele watersportmogelijkheden van Lelystad en Flevoland zien. Naast de wedstrijden heeft de organisatie gezorgd voor een groot aantal side-events, enerzijds gericht op business-to-business en anderzijds gericht op de jeugd die kennis kon maken met verschillende watersporten.

AutoWeek Live

Voor het eerst heeft in juni tijdens het Pinksterweekend het AutoWeek Live evenement plaatsgevonden in Lelystad. Een nieuw en groots nationaal evenement dat georganiseerd wordt door Sanoma voor lezers van Autoweek, autoliefhebbers en andere geïnteresseerden. Het evenement had een uitgebreid beleefprogramma en trok 20.000 bezoekers naar Flevoland.

Uniek outdoor beweegpark Flevonice

Flevonice in Biddinghuizen is in 2014 gestart met een nieuw concept en de slogan ‘Beweeg de dag van je leven’. Aan de unieke drie kilometer lange ijsbaan zijn een groot aantal activiteiten als driftkarten, flyraden, skeeleren en steppen toegevoegd. Er is gekozen voor een ‘all-inclusive’ concept, dus een dagje uit voor een vaste prijs. Met het nieuwe concept van Flevonice heeft Flevoland er een bijzonder outdoor beweegpark bij gekregen dat het gehele jaar is geopend.

Congres Vrijetijdssector Flevoland

De provincie Flevoland en Toerisme Flevoland zijn initiatiefnemers van het congres Vrijetijdssector Flevoland met daarbinnen de uitreiking van de Flevius Award 2014. Het congres staat volledig in het teken van de ontwikkelingen in de vrijetijdssector en is gericht op bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen in Flevoland.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 27 november bij Luchtvaart - Themapark Aviodrome in Lelystad. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.toerismeflevoland.nl/congres.