Lelystad houdt referendum over herinrichting Stadhuisplein

Lelystad - De gemeente Lelystad houdt van 4 tot en met 17 november een referendum over de herinrichting van het Stadhuisplein. Tijdens dit referendum kunnen inwoners kiezen uit drie Themakamers met elk een eigen sfeer.

Aanleg start in februari 2015

De Themakamer met de meeste stemmen zal vanaf februari 2015 worden aangelegd.

De afgelopen maand is er door Reimert bv, Tauw en BDP Khandekar hard gewerkt aan het ontwerp voor het Stadhuisplein. Daarbij zijn de ondernemers en omwonenden op en aan het plein gevraagd naar hun wensen en eisen voor de indeling van het Stadhuisplein. Deze wensen en eisen zijn zo goed mogelijk vertaald in een basisontwerp voor het plein.

Tuinkamer, Huiskamer en Buitenkamer

Dit basisontwerp is uitgewerkt in drie verschillende themakamers: De Tuinkamer, De Huiskamer en de Buitenkamer. Uit een van deze drie kamers kan door de Lelystedeling worden gekozen. Dit kan door een stem uit te brengen via een link op de website www.lelystad.nl/stadshart of door de stemkaart in te leveren op het stadhuis.

Stemkaart in de bus

Om het stemmen zo makkelijk mogelijk te maken, krijgt elk huishouden in Lelystad vanaf woensdag 5 november een stemkaart in de bus. Op deze kaart staat aangegeven hoe de themakamers er uitzien.

Informatiebijeenkomst op 10 november

Daarnaast vindt op maandagavond 10 november van 19.30 tot 21.30 een inloopmarkt in de hal van het stadhuis plaats, waarbij Reimert bv, Tauw en BDP Khandekar de ideeën en achtergronden van het basisontwerp en de themakamers toelichten.

Bekijk hier de presentatie over de herinrichting van het Stadhuisplein.