Swifterbant rouwt in stilte om Tessa

Swifterbant - 'Ik heb de familie gesproken en deze wil liever geen stille tochten of al te veel aandacht'. De dood van de 18-jarige Tessa van Bokhorst, die vorige week omkwam bij een misdrijf in Emmeloord, is hard aangekomen in Swifterbant.

Respect voor de wens van de familie

‘Het leeft wel,’ zegt Ap de Boer, voorzitter van Dorpsbelangen. Hoezeer het echter ook leeft en vrienden en vriendinnen van Tessa uiting willen geven aan hun gevoel van verslagenheid en verdriet, bovenal heerst respect voor de wens van de familie.

De 18-jarige Tessa woonde met haar vader in een chalet op een camping in Emmeloord. Daar werd vorige week zondag, na een brand, haar levenloze lichaam ontdekt. Uit sectie bleek een dag later dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Tessa niet door brand omgekomen

De politie heeft vorige week maandag een 36-jarige Emmeloorder - een bekende van Tessa - aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd. Dat betekent dat er serieuze vermoedens zijn over zijn betrokkenheid, al zegt de politie inhoudelijk niets over de zaak of over hoe het meisje is omgebracht. Het was al bekend gemaakt dat ze niet door de brand is omgekomen.

Vrienden en bekenden van Tessa hebben op Facebook hun profielfoto vervangen door een roos. Daarmee willen ze respect betuigen aan het slachtoffer.

Kaarsje op de Greente

‘Er zijn ook jongeren die op de Greente een kaarsje voor haar hebben gebrand,’ weet De Boer. De jongeren uit het dorp wilden dat het Oogstfeest gewoon moest doorgaan. ‘Dat zou zij ook gewild hebben,’ zeiden ze.’ De Boer heeft diep respect voor de opvatting van de jongeren.

Lees meer in het dossier 'Dood Tessa van Bokhorst'