Banter kunstenares laat zich inspireren door Nieuwe Wildernis

Emmeloord - In de gangen van het Antonius ziekenhuis aan de Urkerweg 4 in Emmeloord zijn schilderijen te zien van kunstenares Tineke Smit-Van Steen uit Bant.

Tineke Smit toont in de expositie haar meest recente werk. Er zijn ondermeer schilderijen te zien die als onderwerp de Oostvaarderplassen hebben. Het boek 'De nieuwe wildernis' is duidelijk een bron van inspiratie geweest voor de Banter kunstenares. Ze heeft verschillende schilderijen gemaakt naar aanleiding van dit boek. Het boek hoort bij de gelijknamige film, die nationaal en internationaal door critici en publiek lovend is ontvangen.

Verschillende materialen

Tineke Smit werkt het liefst met verschillende materialen. Daarbij moet gedacht worden aan materialen als ecoline, gouache en acryl verf. Voor de werken die in deze expositie te zien zijn heeft ze sjablonen gemaakt om zo de herten een speciaal effect te geven. De rotganzen en de rietkragen ontbreken in deze serie schilderijen uiteraard niet. Om ook van de bomen en de rietkragen in deze serie een abstract te maken vindt deze kunstenares een uitdaging.

Tot en met december

De werken van Tineke Smit zijn te zien in het Antonius ziekenhuis tot en met december. Overigens schildert de kunstenares uit Bant niet alleen. Ze beheerst ook de glaskunst.

Meer informatie over leven en werk van Tineke Smit is te vinden op haar website.