De Nieuwe Wildernis komt thuis

Lelystad - 'De Nieuwe Wildernis' kwam woensdagavond thuis. Zo'n driehonderd toeschouwers genoten van de buitenvoorstelling in het Hollandse Hout, op een steenworp afstand van de Oostvaardersplassen, waar twee jaar lang is gefilmd.

Pas op de dag van de film stroomden de aanmeldingen binnen; de mensen wilden eerst de weersvoorspellingen afwachten.

Windstil met prachtige luchten

Tussen de Knardijk en het bos heeft Staatsbosbeheer een prachtig grasveld liggen waar het scherm was opgeblazen. 'Alles was perfect', vertelt boswachter Bertwin Bergman. 'Het was windstil met prachtige luchten en bij schemer kwam de grondmist op en was het plaatje helemaal compleet'.

Dekens en slaapzakken mee

Boswachter Bergman en Nudge en Solar cinema waren blij met de grote opkomst. 'Het zag er gezellig uit en de mensen hadden dekens en slaapzakken mee om warm te blijven'.

Na enkele mooie openingswoorden over de film en het prachtige gebied, werd de film gestart. Bergman: 'Bij de stiltes in de film, kon je de edelherten in de Oostvaardersplassen horen burlen. Uniek! De meeste mensen bleven tot het einde zitten, ondanks de dalende temperatuur'.

Positieve reacties

'De mooie luchten, de grondmist, de gezelligheid en de natuurlijke geluiden van de edelherten waren erg bijzonder. Als boswachter heb ik genoten van deze avond. Aan de reacties op Twitter was te zien dat veel mensen het naar hun zin hebben gehad en daar doe je het voor'.

Lees meer in ons dossier De Nieuwe Wildernis.