Verdachte van steekpartij is in Nederland

Dronten - De 20-jarige Lelystedeling die naar Duitsland was gevlucht na de fatale steekpartij in Dronten op 9 augustus, is vrijdag overgeleverd en zit nu vast in Nederland. Hij wordt vandaag voorgeleid.

Die dag ontstond er tijdens de Meerpaaldagen in het centrum van Dronten een vechtpartij. De 17-jarige Akif Korkmaz werd hierbij neergestoken en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.

Op 22 augustus werden er aanhoudingen verricht maar één van de verdachten, de 20-jarige Lelystedeling, bleek te zijn gevlucht, waarna een Europees Arrestatiebevel werd opgemaakt. Nog dezelfde dag kon ook deze man in Frankfurt worden aangehouden.

In deze zaak zijn nu vijf verdachten. De vier andere verdachten werden eerder op vrije voeten gesteld maar zij blijven verdachten in dit onderzoek.

De 20-jarige verdachte die weer in Nederland is, zal vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van medeplegen van moord dan wel doodslag op Akif Korkmaz.

Op 20 januari moeten de verdachten voor de rechtbank in Lelystad verschijnen; naar verwachting zal dit nog niet de inhoudelijke behandeling zijn. Het onderzoek wordt ondertussen voortgezet.

Lees meer in het dossier Dodelijke steekpartij Meerpaaldagen