Nachtelijke speurtocht door Nieuw Land

Lelystad - Het is na sluitingstijd en de laatste bezoekers verlaten Nieuw Land. De deuren gaan op slot en de lichten uit. De avondrust daalt neer in het museum. Maar niet in de herfstvakantie.

Dan komt NachtVolk tot leven. Neem je zaklamp mee en maak een nachtelijke speurtocht door een donker museum. Een schatkaart wijst je de weg. NachtVolk is op woensdagavond 15 oktober en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. NachtVolk is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Museum in duisternis gehuld

Tijdens NachtVolk gaan echt alle lampen van Nieuw Land uit en wordt het museum in  duisternis gehuld. Het enige licht komt van de zaklampen van de bezoekers. Dat geeft een bijzondere sfeer in het museum. Bewapend met zaklamp en schatkaart maken bezoekers een speurtocht door 7.000 jaar geschiedenis. Onderweg kom je rare figuren tegen; het NachtVolk. Zij helpen de bezoekers een handje, of juist niet?

Grote rol voor Wildernis

De huidige tentoonstelling Wildernis speelt een grote rol deze avond. Vooral het topstuk van Wildernis, de Wolf van Luttelgeest. Aan de bezoeker de opdracht om de waarheid boven water te krijgen.

Het is zeker geen griezeltocht, maar een spannende speurtocht door een indrukwekkende geschiedenis. En voor iedereen die de avond afsluit met de juiste lettercombinatie, staat er een glaasje limonade klaar om even bij te komen. Entreeprijs is de normale toegangsprijs voor het museum. Voor Museumkaarthouders is er ook nog een verrassing om mee naar huis te nemen.

Prehistorische fossielen

NachtVolk is voor een groot deel gebaseerd op het thema van ‘Wildernis’. Een tijdelijke tentoonstelling van Nieuw Land over de wilde natuur van Flevoland vanaf de IJstijd tot nu. Met vele prehistorische fossielen, een levensecht model van een sabeltandtijger, prachtig beeldmateriaal en filmprijzen van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ en de wolf van Luttelgeest. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met EMS FILMS/De Nieuwe Wildernis, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Flevo-Landschap, Stad&Natuur Almere, Naturalis Biodiversity Center, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Natuurmuseum Brabant en Manimal Works.

Aan de Lelystadse kust werken Bataviawerf, Nieuw Land en RCE-Scheepsarcheologie samen aan een nieuw cultuurbelevingspark.