Tweeduizend kinderen vermaken zich tijdens Dutch Match Cup

Lelystad - De kinderactiviteiten tijdens de Dutch Match Cup in Lelystad zijn de afgelopen dagen erg goed bezocht. In totaal tweeduizend kinderen vermaakten zich met het Waterpretprogramma en in het weekend was er ook en sport- en speelplein.

Afgelopen donderdag en vrijdag waren er speciale programma’s voor het basisonderwijs georganiseerd. De organisatie hiervan was in handen van het Sportbedrijf Lelystad dat in samenwerking met de Lelystadse scholen het programma heeft verzorgd. Wethouder John van den Heuvel gaf vrijdag het startsein voor de sport- en spelactiviteiten aan zestig enthousiaste kinderen van basisschool De Driemaster door te gaan surfen op een surfsimulator.  

De scholieren van basisschool de Driemaster konden kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen, kanoën, surfen via de surfsimulator, lopen in plasticballen op het water of kijken bij de wedstrijden en trainingswedstrijden van het match racen.

In een speciaal vak in de Bataviahaven was een afgeschermd stuk water waar de kinderen naar hartenlust konden kennismaken met allerlei watersporten. Het Watersportverbond zorgde ervoor  dat er een groot aantal bootjes van het type Optimisten aanwezig waren, waarin de kinderen het zeilen zelf eens konden proberen.

De reacties waren positief. ‘Volgend jaar zijn we er zeker weer’, aldus een enthousiaste ouder. Het Waterpretprogramma zat op een gegeven moment zo vol dat er geen nieuwe scholen meer bij konden. ‘Dit is een mooi vooruitzicht voor volgend jaar’, vertelt een tevreden Arend Neuteboom van Sportbedrijf Lelystad.

Wethouder John van den Heuvel: 'Met de Dutch Match Cup Race kunnen we Lelystad goed op de kaart zetten als watersportstad. En met deze diverse activiteiten speciaal georganiseerd voor leerlingen van  basisscholen kunnen kinderen ook ervaren hoe leuk het is om aan watersport te doen'.