Lezing over vernieuwend kunstenaar Ernst Leyden

Schokland - In Museum Schokland houdt auteur en gastconservator Klaas Post zondag om 15.00 uur een lezing over Ernst Leyden, de kunstenaar die zich begin vorige eeuw vestigde op Urk.

Urk speelde bijzondere rol in oeuvre

Post gaat in op de vernieuwende aspecten van het werk van de kunstenaar en waarom Urk tot aan de dood van Leyden een bijzondere rol in zijn oeuvre speelde. De lezing is gratis op vertoon van een geldig museumkaartje.

Op dit moment is de tentoonstelling ‘Ernst Leyden op Urk, een expressionist, zijn gasten en hun werk’ te zien in Museum Schokland. Ernst Leyden was een bijzondere kunstenaar, die zich vestigde tussen de eilandbevolking van Urk aan het begin van de vorige eeuw. In het artistieke milieu vervulde hij een ware ambassadeursrol voor het kleine eiland en haalde grote kunstenaars naar deze verlaten plek toe.

Lezingenprogramma

Naast de expositie is een lezingenprogramma samengesteld rondom de kunstenaar en zijn vrienden. Ze geven een kijkje in een artistieke periode van het eiland Urk die voor velen tot op heden onbekend was. Elke eerste zondag van de maand is de komende periode een lezing met een duur van ongeveer dertig minuten.

Meer informatie is te vinden op de site van Schokland.