Golfbenefiet levert 16.000 euro op voor pijnbestrijding bij kanker

Dronten - Op de Golf Residentie Dronten werd maandag een toernooi gehouden ten bate van Stichting Pijn bij Kanker. Initiatiefnemer van deze wedstrijd is bariton Ernst Daniel Smid. De benefiet leverde maar liefst 16.000 euro op.

Bekende Nederlanders als Kenneth Perez, Winston Post, Aron Winter, Sander Janson, Ferri Somogyi, Manuel Venderbos, Roy van den Akker, Ivo Niehe en Diederik Jekel werkten mee aan deze dag. Samen met de fanatieke golfers die dit goede doel een warm hart toedragen werd er een behoorlijk bedrag bij elkaar geslagen ten behoeve van de stichting die de zanger samen met erkende artsen heeft opgezet na het overlijden van zijn vrouw Rosemarie die aan de gevolgen van alvleesklierkanker, nu twee jaar geleden.

Ernst Daniel: ‘Wat mij in het hele proces rondom het verlies van Roosje het meeste ontredderde, was de machteloosheid. Met name als het ging om de helse pijn die ze moest doorstaan'.

De stichting wil patiënten, hun naasten, maar ook professionals leren om beter met elkaar te communiceren, zodat er makkelijker over pijn gesproken wordt. Pijn moet niet gezien worden als symptoom, maar als ziekte op zich. Op deze manier kan pijn bij kanker veel effectiever worden aangepakt.

De stichting is momenteel onder andere bezig met de ontwikkeling van een folder met de werktitel ‘Pijn bij kanker: communiceren moet!’ Deze folder is bedoelt voor patiënten met kanker en hun naasten. Daarnaast wordt en nog dit jaar een brainstormsessie georganiseerd voor deze doelgroep over dit onderwerp. Om deze projecten te kunnen financieren zijn inkomsten nodig.

Het Rozengala - vernoemd naar zijn overleden vrouw – bracht vorig jaar een prachtig bedrag op en was daarbij de eerste aanzet. Het golftoernooi was een ander initiatief van Smid om gelden te genereren.

Meer informatie over de stichting in het algemeen en het komende Rozengala in het bijzonder, is te vinden op de website van Stichting Pijn bij Kanker.