'Bonnie & Clyde' bekennen misdrijven

Meppel / regio - Het gewelddadige duo dat in februari twee weken lang een spoor van geweld trok door Nederland heeft bekend. De twee, de 25-jarige Antonio van der P. en 19-jarige Enise B., werden op 26 februari in het Duitse Schwerte aangehouden.

Het duurde tot eind mei voordat dit duo aan Nederland werd uitgeleverd. Van der P. en B. verzetten zich tegen deze uitlevering. Op maandagavond 10 februari ontvoerde het duo een 52-jarige vrouw uit Meppel. Een dag later werd ze vrijgelaten in de buurt van het bezoekerscentrum bij de Oostvaardersplassen in Lelystad.

Het tweetal wordt verder verdacht van een poging tot moord, diefstal met geweld en poging tot doodslag.

Stilzwijgen doorbroken

De twee hielden tijdens de verhoren een tijd lang de kaken stijf opelkaar. Volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM) zijn de bekentenissen recentelijk op tafel gegooid.

Pro-formazitting

Dinsdag 2 september wordt de zaak voor het eerst in het openbaar door de rechtbank in Assen behandeld. Het gaat om een zogeheten pro-forma zitting. De inhoudelijke behandeling volgt later. Het OM kon nog niet zeggen of het stel voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum wordt gestuurd. (ADP)