Uitkijktoren biedt uitzicht op archeologische wandelroute

Swifterbant - De route 'Bodemschatten van het Rivierduingebied' in Swifterbant krijgt steeds meer gestalte. Vanmorgen is de uitkijktoren geplaatst, die de wandelaar uitzicht geeft op dit bijzondere gebied.

Vorige week dinsdag er er een houten brugje geplaatst. Daarmee is de archeologische wandelroute, een samenwerking van Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied en de provincie Flevoland, bijna klaar. Binnenkort vindt de opening plaats.

Uniek en verborgen landschap

Het Rivierduingebied is een gelaagd landschap met een rijk verleden. In de ondergrond ligt een uniek en verborgen landschap met eeuwenoude kreken, oeverwallen en rivierduinen waarop vele belangrijke en unieke archeologische vondsten zijn gedaan. Zesduizend jaar geleden leefden er al mensen die tot de Swifterbantcultuur behoorden. Deze cultuur is nog ouder dan de bekende hunebedden in Drenthe.

Wandelaar kan filmpjes ophalen via QR-code

De archeologische wandelroute 'Bodemschatten van het Rivierduingebied' brengt de bijzondere geschiedenis van dit gebied in beeld. In informatieve filmjes wordt uitleg gegeven aan de wandelaar. Op de informatieborden langs de route kunnen deze filmpjes door middel van een QR-code worden opgehaald.

Kijk voor meer informatie over de geschiedenis van het gebied op de website van Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied.