Voorarrest drie verdachten dodelijke steekpartij is verlengd

Dronten - Het voorarrest van drie Lelystadse verdachten van de dodelijke steekpartij, waarbij op zaterdagavond 9 augustus de 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten het leven liet, is maandag verlengd. Twee andere verdachten uit Lelystad zijn vrijgelaten.

Over het voorarrest van de zesde verdachte, die vrijdagmiddag in Duitsland werd aangehouden, moet nog door de rechtbank besloten worden.

Veel getuigen op de been

Door de Meerpaaldagen waren er die zaterdag heel veel mensen op de been en waren er ook meerdere getuigen van de ruzie. Dat heeft het onderzoek niet direct vergemakkelijkt, omdat het horen van zoveel getuigen veel tijd kost en niet alle getuigenverklaringen hetzelfde verhaal vertellen. Het heeft daarom relatief lang geduurd voor er verdachten konden worden aangehouden.

Bloemen opgeruimd

Op de plek waar Akif Korkmaz het leven liet, is in de loop der weken een bloemenmonument ontstaan. Bekenden van het slachtoffer, maar ook mensen die geschokt waren door het voorval, hebben daarmee hun verdriet uitdrukking willen geven. Na overleg met de familie van de jongen is vorige week besloten de spullen op te ruimen. Dat gebeurde donderdag, een dag voor de arrestaties.

Knuffels en kaartjes die op de plek waren neergelegd zijn voorlopig opgeslagen in de gemeentewerf aan de Reest. Mensen die die spullen terug willen, kunnen zich daar melden.

Lees meer in het dossier Dodelijke steekpartij Meerpaaldagen