'Dichters aan huis' brengt poëzie dichter bij mensen

Dronten - Voor de derde keer wordt zaterdag 6 september van 13.30 tot 17.00 uur in Dronten het poëzie-evenement 'Dichters aan huis' gehouden.

Drie 'gastgezinnen' uit Dronten openen dan hun deuren voor mensen die van poëzie houden. Drie groepjes dichters, elk van drie of vier personen, trekken - volgens schema - langs deze drie woonadressen en lezen voor uit hun werk. Ook beantwoorden ze daar vragen over.

Uitgangspunt van deze middag is om poëzie in al zijn verschijningsvormen letterlijk dichter bij de mensen te brengen.

Achter een microfoon

Er is geen voordracht van iemand in een zaal achter een microfoon, maar een meer persoonlijke kennismaking binnen de intimiteit van een woonkamer of tuin.

De deelnemende dichters hebben allen ruime ervaring, zowel met schrijven als met voordragen. Het luisterend publiek wordt uitgenodigd actief deel te nemen, door middel van het stellen van vragen en het geven van feedback.

Als positief ervaren

De eerste twee keer werd de kleinschalige ontmoeting tussen dichters en dichtliefhebbers door beide groepen als positief ervaren. Wie dit wil meemaken kan contact opnemen met de eerste stadsdichter van Dronten, Anne van Rooijen, telefoon: 0321-316044. Er zijn geen kosten aan verbonden.