Inschrijven voor MuseumJeugdUniversiteit kan nog

Lelystad - Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich nog inschrijven voor de nieuwe reeks colleges van de MuseumJeugdUniversiteit in Nieuw Land. Op 14 september is het eerste college.

Dieren van dichtbij fotograferen

Twee van de vier colleges gaan over dieren. De bekende ecoloog en fotograaf van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ over de dieren in de Oostvaardersplassen, Ruben Smit, vertelt hoe hij de vele dieren van heel dichtbij heeft kunnen fotograferen.

Insecten ontdekken met behulp van app

Entomoloog John Smit van Naturalis leert kinderen hoe zij met behulp van de app van www.dierenzoeker.nl kunnen ontdekken welke insecten er in hun tuin leven.

Hoe schrijf je een goed kinderboek?

Maar er is nog veel meer. Deelnemers ontdekken hoe zij een goed (kinder)boek kunnen schrijven, tijdens het college van de winnares van de AKO Literatuurprijs 2013: schrijfster en tekenares Joke van Leeuwen. Misschien leest ze zelfs een stukje voor uit een van haar kinderboeken.

Speuren naar bodemschatten

Flevoland bestond vroeger vooral uit water. Nadat het gebied was ingepolderd, kwamen er eeuwenoude schatten uit de grond… en dus uit de zeebodem. Ingenieur Geuch de Boer, speurt voor zijn werk in de grond naar de schatten. Graaf met hem mee en neem een duik in de Flevolandse geschiedenis.

De colleges zijn speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en worden op de zondagen 14 september, 12 oktober, 16 november en 14 december gegeven. Inschrijving kost 25 euro. Daarvoor volgt het kind de colleges en krijgt één begeleider gratis entree tot Nieuw Land om een kijkje te nemen in het museum.

Colleges alleen voor kinderen

De colleges zijn alleen voor kinderen toegankelijk. Ieder college heeft een eigen onderwerp en er komt iedere keer iemand anders college geven. En net als bij een echte universiteit krijgen deelnemers bij het eerste college een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma. Kinderen kunnen zich (laten) opgeven via www.museumjeugduniversiteit.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Nieuw Land.