Akif Korkmaz met steekwapen om het leven gebracht

Dronten - De 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten is zaterdagavond om het leven gekomen nadat hij werd meerdere keren is gestoken met een steekvoorwerp. Dit blijkt uit sectie op zijn lichaam.

Herdenkingsbijeenkomst in Fatih-moskee

Het lichaam is door de officier van justitie vrijgegeven en overgedragen aan de nabestaanden. De overleden jongen is afkomstig uit de Turkse gemeenschap en daar werd met ontzetting en woede gereageerd op het tragische incident.

In de Turkse Fatih-moskee aan De Ketting in Dronten wordt vanmiddag om twee uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Akif Korkmaz.

Veel getuigen melden zich

Meerdere getuigen meldden zich direct na het steekincident, maar ook in de dagen erna bij de politie. De aanloop van mensen die hun informatie willen delen met de politie is groot en het rechercheteam zet meerdere rechercheurs in om alle getuigen zo snel mogelijk gehoord te krijgen.

Nog geen verdachten aangehouden

Er wordt ook een buurtonderzoek uitgevoerd en bedrijven die gevestigd zijn in het centrum van Dronten hebben hun bewakingsbeelden ter beschikking gesteld aan het rechercheteam.

Er is een ‘Team grootschalige opsporing’ ingesteld om de dader(s) te achterhalen. Vijftien politiemensen houden zich permanent bezig met de zaak. Op dit moment zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met het ‘TGO Meerpaal’, via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees meer in het dossier Dodelijke steekpartij Meerpaaldagen