Lelyprijs 2015 zoekt kandidaten op Urk

Urk - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland zoekt personen of verenigingen uit Urk, die in aanmerking kunnen komen voor de Lelyprijs van 2015.

Het gaat om mensen of initiatieven die zich onverplicht en buiten de beroepssfeer om gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur.

Waardering voor vrijwilligersactiviteiten

De prijs is bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten en bestaat uit een bedrag van 2.500 euro - te besteden aan cultuur of natuur - en het kunstwerk ‘De Pluim’ van kunstenaar Jeroen Stok.

Uitreiking in steeds een andere Flevolandse gemeente

De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit steeds een andere Flevolandse gemeente. Dit jaar gaat de prijs naar een kandidaat uit Urk, die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met activiteiten op gebied van cultuur of natuur.  

Dit jaar ging de Lelyprijs naar vrijwilligersgroep van Open Podium Almere (O.P.A.) en het jaar daarvoor naar Dorée de Kruijk uit Lelystad, voor haar activiteiten voor De Gedichtenmuur én het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.

Nominaties insturen vóór 15 september

Nominaties voor de Lelyprijs - uiteraard voorzien van een motivatie -  kunnen vóór 15 september 2014 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad of per mail aan fl@cultuurfonds.nl.