Espelerringweg in Espel krijgt nieuw asfalt

Espel - De Espelerringweg in Espel krijgt nieuw asfalt. Maandag starten de werkzaamheden. De einddatum is gepland op 25 juli.

Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Espelerweg tot en met de Zuidermiddenweg. Tegelijkertijd legt de provincie vrachtwagenparkeerplaatsen aan langs de Vaartweg.

Groot onderhoud

Aan de weg wordt groot onderhoud gepleegd. Dat wil zeggen dat de weg nieuw asfalt krijgt en de onderlaag wordt vervangen. Tussen de rotonde Espelerweg en tot en met de Zuidermiddenweg wordt de Espelerringweg binnen de bebouwde kom teruggebracht tot een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Ook krijgt de weg een viertal plateaus /drempels, zodat de weggebruikers langzamer gaan rijden.

Parkeervakken voor vrachtwagens

De parkeervakken voor de vrachtwagens krijgen een plek tussen de Vaartweg en de Espelerringweg. Deze zijn in samenwerking met de gemeente Noordoostpolder tot stand gekomen. Hierdoor verbetert de veiligheid op de Vaartweg. In de berm tussen de Espelerringweg en de Vaartweg worden in het najaar hagen en een beperkt aantal bomen geplant.

Omleiding en planning

De werkzaamheden duren ongeveer zes weken en worden gefaseerd uitgevoerd. Het doorgaande verkeer en het verkeer van en naar het dorp wordt omgeleid. Omrijden gaat via Creil of Tollebeek of Emmeloord.

Uitgangspunt is dat de bedrijven en de bedrijven aan de Vaartweg vanaf één zijde van de weg bereikbaar blijven. Dit is ook mede afhankelijk van de uitvoering door de aannemer. Hoe dat er precies uit gaat zien, is eind mei/ begin juni bekend. De provincie bericht aanwonenden van de Espelerringweg en dorpsbelang Espel over de precieze planning.