Lelystad presenteert toekomstplannen op Provada

Lelystad - Vanaf dinsdag 3 juni tot en met donderdag 5 juni is Lelystad te vinden op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in de Amsterdam RAI. De nadruk in de Lelystadse presentatie ligt op de verschillende ontwikkelingen in de komende jaren.

Belangrijk onderdeel van metropoolregio

Net als voorgaande jaren is Lelystad onderdeel van de stand van de Amsterdam Metropolitan Area (AMA), die in totaal bestaat uit 36 gemeenten, twee provincies en één stadsregio. Als belangrijk onderdeel van de metropoolregio presenteert Lelystad de kansen die de ontwikkelingen vanuit de stad de komende jaren bieden. De stand is te vinden in hal 11, stand 01.

Netwerken met ontwikkelaars en bestuurders

De Provada leent zich met name voor netwerken met belangrijke partijen als ontwikkelaars en bestuurders. Daarnaast biedt de Provada de ruimte om (nieuwe) relaties te interesseren voor alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden die er zijn in Lelystad. Het gezamenlijk optreden met de overige deelnemers van de Amsterdam Metropolitan Area biedt de ruimte voor kruisbestuiving tussen elkaars relaties.

Toekomstplannen

De nadruk in de presentatie van Lelystad ligt op de verschillende ontwikkelingen die in de komende jaren in Lelystad plaatsvinden. Lelystad is een belangrijke stad voor de toekomst. Niet alleen op nationaal, maar ook op internationaal niveau biedt Lelystad kansen.

Ontwikkeling Lelystad Airport

Voor de komende jaren richten de toekomstplannen van Lelystad zich op ontwikkeling van Lelystad Airport en van nieuwbouwwijken als HanzePark en Warande. Dit zijn onderwerpen die voor vele bezoekers van Provada ontzettend interessant zijn.

Een aantal boeiende ontwikkelingen

'Lelystad  staat aan de vooravond van een aantal boeiende ontwikkelingen. Na de aansluiting op de Hanzelijn volgt nu de ontwikkeling van het vliegveld en zijn er afspraken gemaakt over de verbreding van de A6 en het verhogen van de frequentie van de treinen naar Amsterdam en Schiphol. Kortom, Lelystad wordt een echt knooppunt in de regio, de poort naar de Metropool waar letterlijk en figuurlijk ruimte is om te ondernemen', aldus wethouder Jop Fackeldey.

Kijk voor meer informatie op de website van Provada.