Gewelddadig duo blijft in voorarrest

Assen/Meppel - De rechter-commissaris in Assen heeft het voorarrest van een gewelddadige duo met veertien dagen verlengd.

De 25-jarige man en de 19-jarige vrouw uit Enschede lieten in februari een spoor van geweld achter in Nederland en werden na een klopjacht uiteindelijk aangehouden in het Duitse Schwerte. Maandag zijn de twee uitgeleverd aan Nederland. De uitlevering liet lang op zich wachten, omdat het duo zich daartegen verzette.

De twee worden onder meer verdacht van de beroving en ontvoering van een vrouw uit Meppel op 10 februari. Ze overvielen de vrouw in haar woning en namen haar mee in hun auto. Een dag later lieten ze haar achter in een bos bij Lelystad. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie het duo van het bedreigen en korte tijd gijzelen van een man in Echten. Verder wordt het duo verdacht van een gewapende overval op een gezin in Lage Mierde en een gijzeling en een gewelddadige inbraak in Enschede.

Over twee weken bepaalt de raadkamer van de Asser rechtbank of het voorarrest van de twee opnieuw wordt verlengd. Uiteindelijk wordt in Assen ook de strafzaak tegen het tweetal behandeld. (ADP)