Crimineel duo aangekomen in Nederland

Lelystad/Meppel - Het verdachte duo Marcos van der P. en Enise B. is aangekomen in Nederland. Dit meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Verdacht van ontvoeringen en overvallen

Het tweetal wordt onder meer verdacht van de ontvoering van een vrouw uit Meppel. De vrouw werd later door haar ontvoerders vrijgelaten in een bos bij Lelystad.

Het duo wordt daarnaast verdacht van een ontvoering in het Drentse Echten en van het plegen van overvallen in Lage Mierde en in Enschede. Ze werden op 26 februari opgepakt in een hotel in de buurt van het Duitse Dortmund.

Uitleveringsverzoek goedgekeurd

Op vrijdag 9 mei is een delegatie van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland en Oost-Nederland op bezoek geweest bij de Staatsanwalt te Hamm in Duitsland. In dit overleg is onder andere gesproken over het uitleveringsverzoek dat inmiddels door het Oberlandesgericht is behandeld.

De rechtbank in het Duitse Hamm heeft op dinsdag 20 mei het Nederlandse verzoek om uitlevering van het criminele duo goedgekeurd.

Procedure in Nederland

De verdachten worden in Nederland opnieuw aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris, waar het OM Noord-Nederland gaat vragen om de verdachten in bewaring te stellen op verdenking van onder andere: afpersing, poging tot moord, diefstal met geweld, wederrechtelijke vrijheidsberoving en een poging tot doodslag, dit alles in vereniging.

Lees meer in het dossier Ontvoering in Meppel