Jan Klopman nieuwe fractievoorzitter CDA Dronten

Dronten - De fractie van het CDA Dronten heeft tijdens de fractievergadering van dinsdag 13 mei met Jan Klopman een nieuwe fractievoorzitter gekozen.

Er was een nieuwe fractievoorzitter nodig doordat de huidige fractievoorzitter Hans Engelvaart en vice fractievoorzitter Piet Bleeker plaats hebben genomen in het nieuwe college dat op 21 mei is geïnstalleerd.

Burgerraadslid

De afgelopen twee jaar heeft Klopman als burgerraadslid deel uit gemaakt van de CDA-fractie. De afgelopen jaren vervulde hij verschillende bestuurlijke functies in de gemeente Dronten. Hij heeft zijn politieke ervaring voor het CDA onder anderen in Harderwijk opgedaan.

Jan Klopman: 'Het is een interessant moment om in te stappen als fractievoorzitter. We staan voor een grote bezuinigingsronde om een gezonde financiële gemeente te blijven. Het CDA zal verantwoorde en wel overwogen keuzes maken in deze ronde. Op sociaal gebied speelt er veel op dit moment, het CDA wil de sociaal zwakkere in onze gemeente niet in de kou laten staan en zal haar sociale gezicht laten zien.'