Wolf keert terug naar Flevoland

Lelystad - 'De wolf van Luttelgeest' is terug in Flevoland. Het dier werd vorig jaar juli dood gevonden nabij Luttelgeest en vervolgens onderzocht en opgezet bij Naturalis in Leiden. Nu is het terug voor de tentoonstelling 'Wildernis' in Lelystad.

In het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad vond donderdag 22 mei de opening plaats van de tentoonstelling 'Wildernis', waar de bezoeker de dieren uit de 'Oude Wildernis' van heel dichtbij kan bekijken. Wildernis is een familietentoonstelling over grote dieren, maar ook kleine dieren, zelfs heel kleine dieren, en nachtdieren.

Naast een aantal opgezette dieren zijn er ook veel indrukwekkende prehistorische fossielen. Zo zijn er diverse -enorme- schedels, bijvoorbeeld dat van een (baby)mammoet. Ook zijn er slagtanden, dijbenen, kaken en geweien. Uniek is het levensechte model van een sabeltandtijger. Er is ook aandacht voor de hedendaagse wildernis. Dit onderdeel is tot stand gekomen in samenwerking met de makers van de succesvolle film 'De Nieuwe Wildernis'.

Wolf van Luttelgeest

Na veel speculaties en onderzoek bleek dat het dier afkomstig was uit Polen en dus (nog) niet in Nederland in het wild voorkomt. Over de  vondst ontstond veel ophef en een grote wens naar de terugkeer van de wolf. Juist enkele weken geleden kreeg de wolf een wettelijk beschermde status.

Wildernis is in Nieuw Land te zien van 23 mei 2014 t/m 4 januari 2015.