Urker bedrijf ECMR wint internationale innovatieprijs

Amsterdam/Urk - European Cleaning Machine Recycling uit Urk heeft een internationale innovatieprijs gewonnen tijdens de 25e ISSA Interclean in de Amsterdamse RAI. Het bedrijf bedacht een systeem voor de verwerking van afgedankte schoonmaakmachines.

ECMR ontving de 'Amsterdam Innovation Award 2014' in de categorie 'Cleaning Management and Training Solutions'. Deze prijs is dinsdag uitgereikt tijdens deze tweejaarlijks terugkerende internationale beurs op het gebied van de schoonmaak die gehouden werd van 6 tot en met 9 mei.

'Uniek concept'

'ECMR biedt een werkelijk uniek concept aan binnen de professionele schoonmaaksector. Het probleem met betrekking tot de verwerking van afgedankte schoonmaakmachines is al een grote uitdaging voor de industrie. En deze uitdaging zal groeien naar mate wet- en regelgeving de fabrikanten zal verplichten om meer verantwoordelijkheid te nemen, ook tijdens de afvalfase, en dat allemaal op totaal transparante wijze. Hoewel het nodige nog moet gebeuren, het feit dat ECMR de plannen omgezet heeft in een werkend systeem moet toegejuicht worden', aldus het oordeel van de internationale vakjury.