Tollebeek gaat op Hemelvaartsdag weer eiergooien

Tollebeek - Leden van jongerenvereniging Jongeren19nu en andere belangstellenden kunnen donderdag 29 mei weer met eieren gooien op de ijsbaan in Tollebeek. Deze traditie wordt zoals elk jaar gehouden op Hemelvaartsdag.

's Avonds vindt het eiergooifeest plaats. Vanaf 21.30 uur zijn de schuurdeuren van Transportbedrijf Mulder open en zorgt de band Trigger voor de muziek. Jongeren 19Nu zet bussen in om bezoekers te halen en te brengen.

In de pauzes van de band draait Tollebeker DJ Mark Hettinga zijn plaatjes en zal de hoofdprijs van het Eiergooien worden uitgereikt. Het koppel dat het ei het verst kan gooien en heel weet te vangen mag deze prijs in ontvangst nemen.

Legitimatie is verplicht

Het team van Forza4Willem verzorgt deze avond de garderobe. De opbrengst hiervan gaat naar Energy4all, een stichting die geld inzamelt om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te financieren. De entree is vanaf 16 jaar en legitimatie voor het feest is verplicht. De deuren sluiten om 23.00 uur waarna het feest tot 2.00 uur doorgaat.

Op Hemelvaartsdag zijn er, naast de pogingen die gedaan kunnen worden een ei heel te vangen, genoeg andere activiteiten te doen op de ijsbaan. Het eiergooien begint om 13.30 uur. Zo kunnen kinderen zich laten schminken en spelen op het springkussen.

Kaarten schuurfeest

Kaarten voor het schuurfeest zijn tijdens Hemelvaartsdag te verkrijgen op het veld en ‘s avonds bij de schuur. De kaarten zijn ook online te bestellen. Kijk voor meer informatie op Facebook.

Bekijk het filmpje van vorig jaar: