'Lelystad Airport moet het derde vliegveld van Nederland worden'

Lelystad - Schiphol zou van plan zijn negentig miljoen euro te steken in de vernieuwing van Lelystad Airport. Dat meldt BNR Nieuwsradio dinsdag op basis van een nog niet gepubliceerd ondernemingsplan.

Het vliegveld, dat in vernieuwde staat in 2018 operationeel moet zijn, moet met 45 duizend vluchten per jaar uiteindelijk de derde luchthaven van Nederland worden. Hoe snel het vliegveld tot dat aantal vluchten zal komen is nog onduidelijk.
'In wezen gaan we aan de andere kant van de baan waar we nu zitten een nieuw vliegveld bouwen,' laat Ad Rutten van de directie van Schiphol in een reactie aan BNR weten.

De hele lay-out

Van de negentig miljoen euro moet volgens Rutten 'de hele lay-out' gemaakt worden. 'De baan, taxibaan, de terminal, de parkeerterreinen, de onderhoudsgebouwen: het hele nieuwe vliegveld, zeg maar.'

Lelystad Airport krijgt als het plan doorgaat een startbaan van 2.400 meter lengte en is daarmee geschikt voor vliegtuigen met vakantiebestemmingen tot net buiten Europa, zoals Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Lees ook het dossier: Vliegveld Lelystad.

Reacties op Twitter: