Freek Brouwer kandidaat-wethouder voor ChristenUnie Urk

Urk - De ChristenUnie op Urk schuift Freek Brouwer naar voren als kandidaat-wethouder. Dinsdag werd bekend dat partijgenoot Louwe Post, interim-wethouder in het vorige college, zich niet kandidaat stelt als wethouder.

Freek Brouwer is momenteel Statenlid voor de ChristenUnie in de provinciale Staten van Flevoland. Daarvoor was hij elf jaar lid van de Urker gemeenteraad, eerst voor het GPV, later als fractievoorzitter voor de ChristenUnie.

Louwe Post stopt als wethouder

Louwe Post heeft na een weloverwogen keuze besloten zich niet kandidaat te stellen als wethouder voor de komende periode.

'Het is geen gemakkelijke keuze te moeten bedanken voor het kandidaatschap als wethouder omdat ik uitermate goed op mijn plek zit', licht Post zijn besluit toe. 'Op dit moment zijn mijn werkzaamheden als wethouder echter moeilijk te combineren met mijn bedrijf en met mijn gezin en ik heb er voor gekozen daar mijn prioriteit te leggen'.

In plaats van Ben Visser

Op 26 september vorig jaar is Louwe Post namens de ChristenUnie geïnstalleerd als interim-wethouder visserij en economie, toerisme en cultuur. Hij kwam in de plaats van oud-wethouder Ben Visser, die burgemeester werd in Scherpenzeel.

Louwe Post kreeg tijdens deze periode veel waardering van het huidige college en de ambtelijke dienst daaromheen.