Dronter gemeenteraad geïnstalleerd

Dronten - Burgemeester Aat de Jonge heeft donderdagavond de nieuwe gemeenteraad van Dronten geïnstalleerd. Met acht zetels is het CDA veruit de grootste partij in de raad. De VVD is met vier zetels de nummer twee.

De nummers drie, vier en vijf (met drie zetels) zijn D66, ChristenUnie en Leefbaar Dronten. De nummers zes, zeven en acht (met twee zetels) zijn SP, GroenLinks en PvdA.

Namens het CDA hebben in de nieuwe gemeenteraad de volgende mensen zitting genomen: Hans Engelvaart, Nelleke van der Klis-Hovius, Ramazan Yazir, Iris Bouwers, Koene Tietema, Jan Klopman, Piet Bleeker en Ferdinand Zomerman. Voor de VVD zijn dat: Ton van Amerongen, Jaap Kodde, Irene Korting en Trudy Stoker-Dol. D66 zit met Foeke Bongers, Lazise Hillebregt-De Valk en Yvonne Schwagermann in de raad. De ChristenUnie is met Jaap Oosterveld, Marianne Witteveen-Rigterink vertegenwoordigd en Leefbaar Dronten met Jan Ammerlaan, Peter van Bergen en Marianne Plasschaert-Teeuwisse.

De SP schuift met Jan den Boer en Chantal Sijtsma-Van Nieuwkerk aan in de raad, GroenLinks met Paul Vermast en Kevin Mol en de PvdA met Suzanne Stoop-Aszink en Annemiek van der Meulen.

Lees meer in het dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014 in Dronten.