Afspraken over betere bereikbaarheid luchthaven Lelystad

Lelystad - De A6 tussen Almere en Lelystad wordt verbreed naar een snelweg met 2x3 rijstroken en er komt een nieuwe aansluiting op de A6. Allemaal om de bereikbaarheid van de luchthaven in Lelystad te verbeteren.

Maatregelen kosten kleine 70 miljoen euro

Dit hebben het Rijk en de regio met elkaar afgesproken. Met de maatregelen is in totaal een kleine 70 miljoen euro gemoeid. Het Rijk reserveert 50 miljoen euro en de regio een kleine 20 miljoen euro. De komende tijd worden de plannen in samenhang met de besluitvorming over de toekomst van de luchthaven verder uitgewerkt.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en milieu), gedeputeerde Jaap Lodders van Flevoland en wethouders Jop Fackeldey en Ruud Luchtenveld van Lelystad hebben vandaag in het Aviodrome in Lelystad de afspraken vastgelegd voor een goede bereikbaarheid van de regio en luchthaven.

Belangrijke voorwaarde

Minister Schultz van Haegen: 'Een goede bereikbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van luchthaven Lelystad en voor de regio als geheel. Door hier samen de schouders onder te zetten zorgen we er voor dat dit een internationaal economisch krachtige regio blijft'.

Wethouder Luchtenveld: 'Door de capaciteit van de A6 te vergroten, bijvoorbeeld met een derde rijstrook en Lelystad Airport direct aan te sluiten op de A6 via een nieuwe aansluiting ten zuiden van de huidige aansluiting is de bereikbaarheid van de luchthaven ten allen tijde gegarandeerd'.

Goede openbaar vervoerverbinding

De partijen hebben afgesproken dat er een goede openbaar vervoerverbinding komt tussen station Lelystad Centrum en de luchthaven. Gedeputeerde Jaap Lodders: 'Niet alleen Lelystad Airport maar heel Flevoland, de Randstad en Noord Nederland profiteren hiervan. Dit zorgt voor meer bedrijvigheid, een betere doorstroming op de weg en is een belangrijke economische impuls voor Flevoland'.

Lees meer in het dossier Vliegveld Lelystad.