Magere voldoende voor economisch beleid Urk

Urk - De ondernemers van Urk geven het economisch beleid van hun gemeente van de afgelopen vier jaar een 5,8. Dit blijkt uit een enquête onder de leden van BedrijvenKring Urk (BKU).

De huidige gemeenteraadsleden schrokken hier best van, zo bleek woensdag tijdens het lijsttrekkersdebat van de BKU in zalencentrum Irene.

Ook de betrouwbaarheid van het gemeentebestuur heeft het volgens de Urker ondernemers niet best gedaan, afgelopen regeerperiode. Met een mager zesje moesten de bestuurders genoegen nemen.

De enquête vormde de basis voor vijf economische stellingen, waarover de lijsttrekkers woensdag de verbale degens kruisten.

27 raadsleden

Als het aan de lijsttrekkers ligt, bestaat de gemeenteraad na de verkiezingen op 19 maart uit zeker 27 leden. Zo voorspelt Koos Rabbers van Beter voor Urk dat zijn partij met drie zetels in de raad komt en de VVD hoopt op twee zetels. Natuurlijk zijn er op Urk, met minder dan 20.000 inwoners, nog steeds maar zeventien zetels te verdelen.

'Koos is ook binnen!'

Hoewel lijsttrekker Koos Rabbers van Beter voor Urk zich voor het debat netjes had afgemeld wegens ziekte, kwam hij halverwege de avond toch binnenzeilen. Het leverde een flink applaus en commentaar op Twitter op. Zo postte Steven Loosman, fractielid van de VVD: ‘Koos is in the house!!!! #bkudebat’ En Bedrijven Kring meldde: ‘Koos is ook binnen!’ De aanwezigheid van de markante lijsttrekker leverde meteen een paar sneren op aan het adres van onder meer wethouder Geert Post van de SGP en Albert Woord van de CU.

Lees woensdag 12 maart het uitgebreide verslag in de FlevoPost.