PowNews bezoekt mopperende patatbakker met politieke ambities

Dronten - 'Den Haag zegt "Je moet je broek ophouden" en onze gemeente trekt hem van m'n reet af'. Frank van Flierenburg - alias Frank Patat - laat Rutger Castricum van PowNews onomwonden weten dat hij uit 'pure onvrede' de gemeentepolitiek in gaat.

De dingen die in Dronten gebeuren, gaan Frank boven zijn pet. Patat bakken is zijn lust en zijn leven, maar dat gaat nu even niet. Zijn vergunning is ingetrokken. 'Omdat ik twee dagen te laat was met betalen', zegt Frank. 'Een bestuurlijke dwaling', zo noemt hij het.

Frank is alle regeltjes beu. Nu heeft hij het daar zelf ook wel naar gemaakt. Want dat hij 'een keer twee dagen te laat was' klopt niet. Frank betaalde stelselmatig te laat en heeft bovendien nog een flinke schuld van duizenden euro's uitstaan bij de gemeente.

Gratis wifi voor heel Dronten

Met zijn partij Groep Hop doet de patatbakker op 19 maart een gooi naar een raadszetel in Dronten. Gratis wifi voor het hele dorp is één van zijn belangrijkste speerpunten.

Een glimlach om de mond

Frank heeft heel wat te mopperen, maar zegt toch positief in het leven te staan. 'Ik ben heel optimisch. Ik zou de mensen het liefst een glimlach om de mond willen toveren'. 'Als het in Nederland net zo goed gaat als met mijn frietjes, dan zijn we zo klaar'.

Uitzending gemist? Kijk het hieronder nog eens terug.