CDA Urk komt met videoclip

Urk - Met als titel 'Urk is onze plek' heeft het CDA Urk een speciale videoclip gelanceerd, waarin Urk en de Urkers centraal staan. De tekst van het lied sluit aan bij het motto van het CDA, 'Urk is onze toekomst'.

De clip, die te zien is op de verkiezingssite van het CDA, laat beelden zien van Urk en zijn inwoners. Bekende, markante en bepalende dorpsgenoten passeren de revue, maar ook onbekende en ‘gewone’ Urkers zijn in de clip te zien.

'Een dorp in beweging'

'Dit is Urk zoals het is,' zegt CDA-lijsttrekker Klaas Brouwer. “Een dorp dat niet stilstaat maar in beweging is, met mensen die in al hun verscheidenheid één ding gemeen hebben: ze zijn er trots op om Urker te zijn. Mensen die aan de toekomst werken, zodat de komende generaties eveneens kunnen zeggen: "Urk is mijn plek!". Ook dat is geloof in onze toekomst.' Daarmee haakt Brouwer aan bij de titel van het verkiezingsprogramma van CDA Urk, 'Geloof in de toekomst'.

Geen typisch campagnelied

Het is géén typisch campagnelied, benadrukt Brouwer. 'Dat roept beelden op van YouTube-filmpjes waarin een paar kandidaten wat onhandig een of ander lied proberen te playbacken. Dit is anders. Zie het maar als een cadeautje aan de Urker samenleving,' aldus Brouwer.