Plan voor woningen in voormalige katholieke kerk Kraggenburg

Kraggenburg - Woningen in de voormalige katholieke kerk van Kraggenburg en een wortelbedrijf op het voormalige Greenery-terrein aan de Koelhuisweg. Het college van B en W wil deze twee nieuwe initiatieven mogelijk maken.

Goed voor levendigheid en bedrijvigheid

'Het gaat in beide gevallen om initiatiefvoorstellen, die nu verder worden uitgewerkt', zegt wethouder Willy Schutte. 'Ze zijn beide goed voor de levendigheid en bedrijvigheid van het dorp'.

Zes wooneenheden in voormalige kerk

De voormalige katholieke kerk aan de Noordermeent in Kraggenburg was tot voor kort in gebruik. De parochie wil het gebouw nu verkopen. Een ontwikkelaar ziet mogelijkheden om het gebouw te transformeren naar zes wooneenheden. 'Kraggenbrug kent op dit moment geen woonvorm die hierop lijkt. Bovendien ligt de kerk midden in het dorp, aan de groene dorpsbrink. Het is fijn als daar een levendige omgeving ontstaat, in plaats van een leegstaand gebouw. In de conceptplannen blijft het huidige gebouw bovendien heel herkenbaar'.

Uit zijn jasje gegroeid

Een plaatselijk ondernemer heeft zich gemeld om een verwerkingsbedrijf voor wortelen te vestigen op het voormalige Greenery-terrein. Hij voert zijn activiteiten nu nog uit op een agrarisch erf, maar is uit zijn jasje gegroeid.

Wethouder Schutte: 'Na het uitbranden van de koelhuizen op deze locatie, was de gedachte om de mooie ligging te benutten voor woon-werkkavels. Het terrein ligt tussen het dorp en het Voorsterbos, omringd door een mooie groene singel. De belangstelling voor woon-werkkavels bleek helaas zeer gering, waardoor het terrein nu al jaren braak ligt. Gezien de huidige markt lijkt het ons goed om ook daar een impuls aan het dorp te geven. Voor mensen die een woon-werkkavel zoeken, blijft er een alternatief op het Ecopark in Emmeloord'.

Plannen worden verder uitgewerkt

Beide ondernemers zullen hun plannen de komende maanden verder uitwerken, zodat de definitieve besluiten door college en gemeenteraad kunnen volgen.