Koos Rabbers doet definitief gooi naar raadszetel

Urk - Koos Rabbers doet met zijn partij Beter voor Urk definitief mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Rabbers komt met een kandidatenlijst met achttien namen, twittert het plaatselijke nieuwsblad Het Urkerland maandagmorgen.

Beter voor Urk wil een einde aan het 'financieel wanbeleid' op Urk. 'De schuld van de gemeente groeide in enkele jaren met 20 miljoen euro. We hebben nu ongeveer 100 miljoen euro schuld'.

Verder vraagt Rabbers' partij meer aandacht voor normen en waarden. 'Velen hebben een kort lontje. Gebruik allemaal fatsoenlijke taal'.

Om de Urker economie te versterken, wil Rabbers 'mooie bedrijven van buiten aantrekken. Onze industrieterreinen moeten er fraai bij liggen. De visserij gaat over naar elektrisch vissen'.

Beter voor Urk is voor christelijk onderwijs. 'Nu gaan er nog teveel leerlingen naar passend onderwijs in andere plaatsen. Dit kan goedkoper op Urk'. Verder pleit de partij voor een inkomensafhankelijke WMO. 'Mensen met gezondheidsklachten krijgen indien wenselijk een training. Dit doet men ook in Duitsland'.

Kijk voor meer informatie op de website van Beter voor Urk.