Flevoland vult witte vlekken op landelijke fietskaart in

Flevoland - Met een bijdrage van 275.990 euro aan de gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde zorgt de provincie Flevoland ervoor dat het landelijke netwerk aan fietsknooppunten wordt gedicht.

Deze drie gemeenten zijn voor wat betreft de populaire fietsknooppuntnetwerken de laatste witte vlekken in Nederland. Om de fietsroutes in Flevoland extra aantrekkelijk te maken is het geld ook bedoeld voor de bouw van een uitkijktoren, een  vogelkijkhut en de aankleding van het uitkijkpunt Horsterberg. Daarnaast komt er een rustpunt in Het Torenbosje in Dronten.

Populair

De fietsknooppuntnetwerken zijn ontzettend populair bij fietsend Nederland. Bijna 90 procent van de  Nederlanders stapt wel eens voor zijn plezier op de fiets en een kwart van alle Nederlanders maakt daarbij gebruik van de fietsknooppunten.

Goed voor economie

Gedeputeerde recreatie en toerisme Jan-Nico Appelman: 'De aanwezigheid van het netwerk speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de bestemming van een fietsdagtocht. Fietsers die gebruikmaken van het netwerk bezoeken vervolgens horeca en bezienswaardigheden. Een investering in dit netwerk levert dus een directe bijdrage aan de lokale en provinciale economie'.

Extra aantrekkelijk

Om de fietsroutes extra aantrekkelijk te maken investeert de provincie ook in voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg. Jan-Nico Appelman: 'Het gaat bijvoorbeeld om een uitkijktoren en een vogelkijkhut in het Horsterwold. Daarnaast is het bestaande uitkijkpunt Horsterberg verder ingericht en aangekleed. Ook het Torenbosje in Dronten vormt een nieuw aantrekkelijk rustpunt voor fietsers en wandelaars. Er worden picknickbankjes en natuurlijke speelelementen geplaatst. Aan de hand van informatieborden worden bezoekers geïnformeerd over de bijzondere plek en omgeving'.

Bijdragen gemeenten

Van de totale projectkosten van 551.980 euro draagt de provincie Flevoland 275.990 euro bij. De kosten worden daarnaast betaald door de gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde.

De bijdrage van de provincie moet nog bekrachtigd worden door Provinciale Staten en staat in februari op de agenda