Frank Patat doet mee aan raadsverkiezingen in Dronten

Dronten - Achter de Groep Hop, die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, gaat Frank van Flierenburg schuil, ook wel bekend als Frank Patat.

Van Flierenburg gaat de politiek in uit onvrede met het beleid van de gemeente Dronten. Van Flierenburg heeft alle reden om ontevreden te zijn over de gemeente. Hij heeft in een jarenlang slepende kwestie met de gemeente verwikkeld gezeten. De gemeente stuurde hem met zijn snackkar van standplaats naar standplaats, waarbij de Drontenaar het idee had dat de gemeente hem slechte plaatsen toebedeelde.

Uiteindelijk kreeg Van Flierenburg een standplaats waar hij tevreden mee was: aan de Energieweg. De gemeente trok 5 april vorig jaar echter zijn vergunning in omdat Van Flierenburg herhaaldelijk te laat aan financiële verplichtingen had gedaan. De commissie Bezwaar en Beroepschriften stelde vorig jaar september dat Van Flierenburg zijn vergunning zou moeten terugkrijgen. Die meende dat de wettelijke grond voor intrekking van de vergunning ontbrak en dat onvoldoende rekening was gehouden met de belangen van Van Flierenburg.

Het college legde het advies van de bezwarencommissie naast zich neer. De gemeente verwees hierbij naar de uitspraak van de voorzieningenrechter. Daar vocht Van Flierenburg tevergeefs het intrekken van zijn vergunning aan.

De Groep Hop doet op meerdere plaatsen in Nederland mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ondermeer in Lelystad, Harderwijk, Ermelo, Purmerend en Putten kunnen kiezers in maart hun stem op deze partij uitbrengen. De Groep Hop richt zich op eerlijke procedures van burgers tegen bestuursorganen.