Kritiek op apothekers over schrappen nachtdienst

Lelystad - Op Facebook en op Twitter is commotie ontstaan naar aanleiding van het besluit van de apotheken in Lelystad om vanaf 1 januari geen nachtdiensten meer te draaien. Inwoners van Lelystad zijn voor deze dienstverlening aangewezen op Almere.

De gewijzigde diensttijden werden bekendgemaakt in een advertentie in de FlevoPost.

Jeroen Dekker, een van de verbaasde Lelystedelingen, plaatste de advertentie op zijn Facebookpagina. Het bericht is inmiddels al meer dan 325 keer gedeeld. Dekker verbaast zich erover dat de acht apotheken en het ziekenhuis in Lelystad geen nachtapotheek meer aanbieden.

Ook op Twitter is de verontwaardiging groot. Wethouder Meta Jacobs (VVD), die maatschappelijke dienstverlening, welzijn en zorg in portefueille heeft, legt in tweets uit dat de gemeente Lelystad niets over het besluit van de apothekers te zeggen heeft. Jacobs geeft aan dat er overleg plaatsvindt, waarbij ook over thuisbezorging per taxi wordt gesproken. Over de uitwerking daarvan is echter nog niets bekend.

Cok Homan van de gemeenteraadsfractie Bindend Lokaal stelt vragen aan de gemeente. Homan wil weten of het voornemen van de apothekers bij de gemeente bekend was. Daarnaast wil Bindend lokaal weten of het gemeentebestuur stappen gaat ondernemen om de voorgenomen sluiting tegen te gaan.