DJ’s Glazen Huis testen alvast de apparatuur

Emmeloord - De drie dj’s van het Glazen Huis Noordoostpolder, Martijn Verheij, Gerben Kamphorst en Frans Visser, testten dit weekeinde alvast de apparatuur.

Ze draaien vanaf zaterdag hun plaatjes in een glazen container, mede mogelijk gemaakt door Exult Standbouw in Emmeloord.

Het was een flinke klus, maar inmiddels staat de container. Het nieuwe onderkomen van de dj’s werd op zijn plek gezet door MulderBouw, Interemm, de Reclamesticker, Flevo Engineers, Seepma en van Wieren. Het nieuwe Glazen Huis staat niet op dezelfde plek als vorig jaar, maar staat waar toen het grote muziekpodium stond. Dat schuift een aantal meters op en komt tegenover muziekwinkel R&G te staan. Op deze manier krijgen de dj’s en hun programma de aandacht die ze verdienen, liet de organisatie eerder al weten.

Deze derde editie wordt er geld ingezameld om sterfte door diarree bij kinderen in ontwikkelingslanden terug te dringen. Jaarlijks overlijden 800.000 kleintjes aan diarree, terwijl dat simpel te voorkomen is met schoon drinkwater, zeep en een speciaal middel dat uitdroging helpt voorkomen (ORS).