Glazen huis in Emmeloord vernield

Emmeloord - Hebben vandalen of de wind zaterdagavond 14 december vernielingen aangericht aan de omheining van het glazen huis in Emmeloord? Dat is de vraag die velen bezig houdt op Facebook en Twitter.

Op Facebook van NOPnu en Facebook van StadEmmeloord verschenen diverse foto's van de vernielingen. De politie doet via Twitter een oproep aan getuigen om zich te melden. Getuigen van de vernielingen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer: 0900 8844

Deze week werd het glazen huis opgebouwd door medewerkers van Crazy Conteners. De dj’s Martijn Verheij (32), Frans Visser (50) en Gerben Kamphorst (20) worden op 21 december door burgemeester Aucke van der Werff opgesloten in het Glazen Huis, om er pas op 24 december weer uit te komen.

Het glazen huis zelf is gelukkig intact gebleven, alleen de omheining en een bord zijn vernield, of misschien wel simpelweg omgewaaid.

Ze proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request, dat zich dit jaar focust op 800.000 kinderen die jaarlijks aan diarree sterven.  Acties kunnen worden aangemeld op www.glazenhuisnop.nl.