Kraantje Pappie en FATA komen naar Glazen Huis

Emmeloord – Hij was er de eerste twee edities in 2011 en 2012 bij en ook dit jaar zal hij een optreden verzorgen: Kraantje Pappie! Het was nog een heel gepuzzel voor de Groningse rapper om weer naar ‘zijn’ Glazen Huis in Emmeloord te komen.

Op dit moment staat Kraantje namelijk in de hitlijsten met zijn nieuwe single ‘Met z’n tweeën’ en dat betekent drukke tijden. Voor het Glazen Huis Emmeloord máákt hij echter tijd: ‘Natuurlijk kom ik weer naar het Glazen Huis in Emmeloord. En dit keer neem ook mijn vrienden van FATA mee’, aldus ‘Kraan’. Kraantje Pappie en FATA treden zaterdag 21 december rond 15.00 uur op direct na de insluiting van de dj’s.

‘Met z'n Tweeën' is de eerste single van zijn tweede studio album “CRANE2” dat medio februari zal verschijnen. Dat album is, net als zijn debuutalbum, geproduceerd door Kraans’ stadsgenoten Noisia. Er zitten veel typerende ‘Nosia’ beats in Crane 2, maar volgens de rapper zijn de beats op de single ‘Met z’n Tweeën’ afwijkend van wat we van Kraantje en zijn Nosia-producenten gewend zijn. De nieuwe sound viel op en de dj’s bij 3FM kroonden de single afgelopen week zelfs tot 3FM Megahit.

Kraantje Pappie zal zaterdag 21 december ondersteunt worden door FATA. Deze groep vrienden komt uit Deventer en bestaat uit Wantigga, Louis Bordeaux en K1 Kerbusch. FATA staat onder contract bij het label van Kraantje Pappie en heeft inmiddels de single ‘Vast wel goed’ uitgebracht.

De groep staat voor positieve, realistische en soulvolle hiphop gebaseerd op de visie die zij op het leven hebben. Waar Wantigga en Louis Bordeaux verantwoordelijk zijn voor de producties die FATA hun eigen geluid bezorgen, is het K1 die het compleet maakt op vocaal gebied. Over zowel Wantigga als K1 wordt er door collega rappers vol lof gesproken en dit is in combinatie met de zang van Louis de formule voor de muziek van FATA. Dat het product van FATA geliefd is binnen de muziekindustrie moge duidelijk zijn. Zo werkten de jongens zowel individueel als samen met artiesten als Fresku, Sjaak, Kraantje Pappie en Hef.