Klaas Brouwer voert bij verkiezingen lijst CDA Urk aan

Urk – De leden van het CDA Urk hebben Klaas Brouwer gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is de tweede keer dat Brouwer de lijst aanvoert. Hij is sinds 2009 fractievoorzitter van het CDA in de Urker gemeenteraad.

Met het vaststellen van de kandidatenlijst heeft het CDA gekozen voor ervaring, want de vier huidige gemeenteraadsleden bezetten de bovenste vier plaatsen van de lijst. Hennie Molenaar-Kiefte staat op 2, Willem Foppen op 3 en André de Vries op 4. Op nummer 5 staat het huidige fractie- en commissielid Johan van Slooten.

De rest van de top 10 wordt gevormd door: 6. Jouke Posthumus, 7. Cees de Vries, 8. Berdine Loosman-van den Berg, 9. Wilbert Post en 10. Willie Bakker-Nentjes. In totaal staan 25 mensen op de CDA-lijst.

Lijsttrekker Klaas Brouwer is tevreden over de nieuwe lijst. 'We hebben als fractie de afgelopen jaren prima met elkaar samengewerkt, dus het doet me goed dat we met dezelfde ploeg de verkiezingen in gaan,' zegt hij. 'Daarnaast vinden we verderop in de lijst veel nieuw talent dat een belofte vormt voor de toekomst. Ik heb er alle vertrouwen in dat het CDA met deze lijst een prima verkiezingsresultaat gaat boeken in maart.'

Kijk voor de volldige lijst op de website van CDA Urk.